Omsorgscenteret Pedershave
12. september 2017

Måltider

Velkommen til Sund kost - Mad til hjernen og kroppen

På Pedershave har vi i ”Det gode måltid” især fokus på:

At øge appetitten og samtidig give en god oplevelse i forbindelse med måltidet. Dette vil medvirke til, at øge livskvaliteten og sundheden for den enkelte borger.

       • Rammerne: Der sørges for et roligt miljø samt hyggelige- og pæne omgivelser for måltiderne.

       • Værtsskabet: Der er 1 vært ved hvert måltid. Værten er en udvalgt medarbejder.

    

Udvikling af kvaliteten af måltidet fra efteråret 2017:

Som en del af den overordnet indsats omkring demensindsatsen på Pedershave, arbejder vi med en del af kosten. Fra efteråret 2017 udvikler vi på kvaliteten af måltidet.

Formålet er, at styrke helbredet og sundheden for borgerne – herunder at opretholde og styrke hjernens- og kroppens funktion.

Der vil vi have fokus på at berige og forny maden, ligesom der vil være mere hjemmebagt brød og kager til husene. Vi vil berige maden med: fibre, proteiner, sunde olier, frugt og grønt samt fuldkorn og krydderier. Der vil også komme mere råkost/salat som flere af beboerne har ønsket.

  •  Flere fibre / grønt indtag i kosten: For at styrke tarmfunktionen.
  •  Flere proteiner i kosten: For at styrke muskelmassen.
  •  Flere sunde fedtstoffer i kosten (og mindre sukker): Nyeste forskning viser, at udviklingen af demens kan  forebygges ved, at øge indtag af sunde fedtstoffer. Der vil samtidig være fokus på, at anvende mindre  sukker samt reduktion af saft, juice og kager.

I det daglige får Pedershave leveret noget af maden fra ”Mad til hver dag”. Herudover bliver der supplerer og tilberedt mad fra Pedershaves nye køkken, som vil understøtte udviklingen af kvaliteten af måltidet på Pedershave.

Fødevarestyrelsens tilsyn

Fødevarestyrelsen fører tilsyn cirka en gang om året.

Fødevarestyrelsen kontrol rapport