Omsorgscenteret Pedershave
01. maj 2020

Lederen maj 2020.

Sikke en tid vi har her i foråret!

Der er stadig Corona-krise i Danmark,hvor vi skal passe på, ikke at blive smittet med COVID-19, og særligt skal passe på jer beboere på Pedershave.

Derfor følger vi alle retningslinjer fra regeringen, sundhedsstyrelsen og fra kommunens sundhedsberedskab.

Vedrørende pårørende besøg, er der stadig lukket for besøg. Der er i disse dage forhandlinger på Christiansborg, om hvordan man i den kommende tid skal forholde sig til besøg udefra. Frisører og fodplejere, samt fysioterapeuter må nu gerne komme ind på plejehjem, ligesom laboranter igen kommer her.

Vi lægger jævnligt nyhedsbreve til pårørende på hjemmesiden, som jeg igen vil opfordre til, at man tilmelder sig. Vi hjælper gerne med det. Man kan også åbne hjemmesiden og læse nyheder derfra.

Jeg synes både beboere og pårørende tager denne tid på en god måde, den bliver jo ikke nemmere, når besøgsforbud er over længere tid. Vi opfordrer løbende til, at pårørende fortæller os hvordan de helst vil holde kontakten, og vi hjælper med dette. Vi sender billeder, ringer og meget andet. Som en beboere sagde til mig forleden dag, ”ja, mine pårørende har jo lært, at ringe til mig i stedet”, og det har også stor værdi for mange.

Nu er der også kommet retningslinjer, der gør at vi bærer et værnemiddel ved tæt plejekontakt med beboere, derfor er alle medarbejdere udstyret med en ansigtsskærm/et visir. Det kan godt se lidt voldsomt ud, men et smil fra personalet gør ofte at det bliver lidt nemmere at være i.

Vi har ingen smittede beboere nu, og det er vi rigtig glade for. Vi har også isoleret afdelingerne fra hinanden, og det ser ud til at have virket. Det fortsætter vi med. I dag har vi haft 10 smittede beboere, de 9 er blevet raske igen efter COVID-19. Den sidste er gået bort med COVID.

Vi holder stadig en del aktiviteter i husene, gåture, banko, synger sange, samtaler med nærvær mm. Og i dag (30.4) kommer vores præst Christina Seerholm – udenfor – og har koret ”På Herrens Mark” med. Der synges for beboere, og det er så skønt med alle der hjælper os, med at komme gennem denne tid. Også stor tak til jer pårørende der leverer kager og andre dejlige sager til os ;o). Det hele giver stor værdi!

Da vi ikke kan holde plantedag, hvor pårørende hjælper med at plante krukker til, har vi fået levering af blomster fra AKU centret i Slangerup. Det fungerede fint og personalet har sammen med beboere fået plantet blomster i krukkerne, så vi har noget smukt at se på.

Mange kærlige tanker til jer alle

Henriete Thomsen

Centerleder

www.pedershave.frederikssund.dk

husk at tilmelde dig nyheder fra vores hjemmeside, hvor du bl.a. også modtager dette blad.