Omsorgscenteret Pedershave
29. maj 2020

Lederen juni 2020

På Pedershave har vi gennem 4 uger ikke haft COVID smittede beboere, det er vi rigtig glade for. Det har været en hård tid for beboere og personale.

Vi følger selvfølgelig fortsat alle retningslinjer fra regeringen, sundhedsstyrelsen og fra kommunens sundhedsberedskab. Og der kommer stadig nye retningslinjer. Vi passer fortsat godt på beboerne, og holder afdelingerne for sig, og håber at der snart kommer nye tider i Danmark.

Det er gået godt med at åbne for fodterapeut, frisører, fysioterapeuter og laboranter.

Vedrørende pårørende besøg, er der stadig lukket for besøg. Men velfærdsudvalget har besluttet, at alle centre skal have besøgszoner, der ligger udenfor boligområdet.

Pedershave har oprettet en besøgszone, hvor der kan komme to hold besøgende ad gangen. Vi har åbent fra mandag – lørdag mellem kl. 13 – 16. Det er selvfølgelig slet ikke optimalt, men det fungerer rimelig godt, og der er pt. ledige tider, så alle kan komme til at få besøg. Tiderne er oprettet ift. at alle skal kunne få et besøg pr. uge. Når der er ledige tider, og alle er tilgodeset, kan man booke og besøge flere gange om ugen.

Rigtig mange pårørende har booket tider, så mange at der højst dagligt har været en ledig tid tilbage, og den første uge var der booket 91 besøg. Vores to besøgsværter Jette og Lisa oplevede nogle meget glædesfyldte og rørte beboere og pårørende der genså hinanden efter lang tid.

Vi lægger jævnligt nyhedsbreve til pårørende på hjemmesiden, som jeg igen vil opfordre til at man tilmelder sig. Vi hjælper gerne med det. Man kan også åbne hjemmesiden og læse nyheder derfra. Se på Link til Pedershaves hjemmeside 

Vi holder stadig aktiviteter i husene, gåture, banko, synger sange, samtaler med nærvær mm. I går havde vi bar i et af husene, men spansk musik, spil og cocktails uden alkohol. Det var en succes, hvis man skal måle det på beboerenes smil og glæde.

Der vil i den kommende tid opleves, at der er færre medarbejdere på vagt, da vi er pålagt store besparelser og derfor er nødt til at efterleve dette ift. budgettet. Vi sikrer selvfølgelig, at alle får den nødvendige pleje og omsorg, men mindre tid til nærvær og aktiviteter.

I denne Coronatid synes jeg, der er god stemning på Pedershave og en stolthed hos personalet over hvordan vi sammen er kommet igennem det hele.

Mange kærlige tanker til jer alle

Henriete Thomsen

Centerleder