Omsorgscenteret Pedershave
01. juli 2020

Lederen juli og august 2020

d. 1.7

På Pedershave har vi stadig ikke smittede beboere eller personale med COVID-19. Det er vi rigtig glade for, vi har selvfølgelig været bekymrede i den seneste tid hvor både plejehjemmet og samfundet har åbnet mere op. Vi passer stadig på og overholder alle retningslinjer. Vi passer fortsat godt på beboerne, og holder afdelingerne for sig, så smitten kan begrænses hvis der kommer smittede beboere.

I går kom pressemeddelsen om, at plejecentre åbner for pårørende igen fra d. 2.7. Vi som kommune har i skrivende stund dog endnu ikke modtaget en bekendtgørelse, så den afventer vi.

Men jeg forestiller mig, at vi stadig passer på, og opfordrer til at man som pårørende går direkte til beboerens bolig og ikke opholder sig i fællesarealerne. Ligesom det generelt er vigtigt for beboerne at der er mest mulig ro ved måltiderne, så besøgene skal helst foregå udenom disse tidspunkter.

Jeg er i tvivl om vi skal bevare besøgszonen, men vi vil informere på hjemmesiden når vi ved mere.

Vi opfordrer alle pårørende til også selv at tørre alle kontaktflader af med sprit når I har været på besøg. Vi har mulighed for at stille sprit i alle boligerne.

Jeg er rigtig glad for den imødekommenhed og forståelse vi oplever fra pårørende. Vi forsøger hele tiden at overholde retningslinjerne samtidig med at hjælpe beboerne så alle kan få kontakt med deres pårørende.

Vi har stadig fokus på at give små, som store oplevelser for alle beboere, selvom vi ikke vil samle jer som vi plejer. Så aktiviteter foregår i husene hvor I bor, eller i samlingssalen – et hus ad gangen - og ud af huset på gåture eller med bus i små grupper af to til tre personer ad gangen. Det er vi lykkedes rigtig godt med, beboerne er glade for at komme ud og gå og på de små ture og alt det andet vi finder på.

Vi har også fået mulighed for gennem en særlig pulje fra regeringen, hvor vi kan invitere beboere på ture ud af huset. Vi er i gang med at planlægge flere ture, bl.a. en hestevognstur, ture til lokalområdet samt andre små eller store ture.

Vi er lykkedes med at få søde sommervikarer til at hjælpe os, så vi forventer en god sommer med mange kendte ansigter.

Rigtig god sommer til alle ;o)

Henriete Thomsen

Centerleder