Omsorgscenteret Pedershave
01. oktober 2020

September tur til Birkegårdens Haver 

Beretning fra Hus B

Hus B har været på fælles bustur med resten af Pedershave til Birkegårdens Haver- en dyre og familiepark på Vestsjælland.

Det var alle tiders tur, og vi havde et pragtfuldt vejr. Vejret var dog af og til varmt, derfor søgte vi skygge ved dyrefolden, hvor vi mødte æsler, geder, får og små minigrise. Disse grise optrådte med leg i et vandhul, og derefter startede grisegaloppen. Der var også mange forskellige dyr at se på, høns, ænder, marsvin, duer, katte og en gammel hund.

Der bliver søgt skygge for solen

beboer der kigger på æsler ved dyreparken

Foto: Lisa & Britt

I haven som vi forcerede med lidt besvær, var stierne svære at køre på med kørestolene, men der mange skønne blomster. Især roserne duftede pragtfuldt.

Da vi ankom til parken kørte vi først en tur i Den japanske have. Der beundrede vi de flotte hækklipninger, og de mange sjove vandløb. Der var også en sø med ænder i. De rappede af os, så vi tænkte, at vi hellere måtte se at komme afsted.

Vi gik videre til butikken, der var fyldt med mange dejlige ting. Der gjorde vi store indkøb.

Sulten gnavede lidt i mavesækken, så vi gik ind i restaurant Klokkeblomst, og her fik vi serveret en lækker frokost. Der var æg med rejer, hjemmelavet hønsesalat med bacon, samt en fiskefilet. Vi afsluttede med en kop kaffe og småkager.

Igen en tur i Den engelske Have med mange skønne lerfigurer, så det var ligesom i Zoologisk Have, for der var Pandaer. Vi søgte skygge igen, og der blev spist is. Hønsene kom og sagde farvel og på gensyn. Da vi kom hen til vores bus, var liften desværre gået i stykker. Heldigvis fandt vi en løsning, så alle kom godt hjem. Noget af personale og nogle andre beboere, blev hentet af en 3. bus.

Vi siger tak for en dejlig tur, og håber at vi kommer tilbage en anden gang. Mange hilsner fra Jytte, Rita, Erik og Randi.

Billede af havedag med figur i midten Billede af stor havedam med springvand.

Foto: Lise-Lotte Wolsted

Beretning fra Hus C

Os fra Hus C havde en dejlig tur til Birkehaverne.

Vi kunne rigtigt se ud af vinduerne fra vores bus. Den var nemlig rigtig stor. Vi kom op i bussen med en elevator, og der var mange, der skulle hjælpes op.

Vi fik franske kartofler og juice på turen. Vi var mange på tur fra Pedershave, nok 50-60 mennesker, eller der omkring. Der var meget at se på i haven.

En stille japansk have, og en meget blomstrende have, med mange farver. Der var springvand, og god plads til ænder i søerne. Der var også små fugle, der badede.

I den ene ende var der mange dyr. Ingen elefanter, men æsler, høns, geder og gryntende små grise. Vi blev enige om, at det var hængebugsvin. De øffede, og tog sig et mudderbad i et vandhul. Der lugtede af møg ved folden, men det gør der jo på landet.

Vi spiste dejlig frokost med øl og vand til. Vi fik også tid til en tår kaffe. Vi var godt mætte, og nød turen hjem. Desværre var der lidt problemer med bussen, da vi skulle hjem og nogle af os, blev og ventede på en hjælpebus. Ingelise, Bent, Lone og flere af C-husets personale fik sodavand og chips, mens de ventede. Bent fik også tid til at spise en stor vaffelis, og ville gerne dele den med Lone, men hele isen gled dog ned alligevel.

Turen gik mod Frederikssund, over den nye Kronprinsesse Marys bro, og der var en flot udsigt. ”Vi vil gerne se nogle billeder”.

Hilsen fra Putte, Lis, Buller, Bent, Ingelise og Lone i Hus C.

Den japanske have

Blomsterbed der blomster

gris der mudderbader

Foto: Lise-Lotte Wolsted